Krachttraining
Voor meer spierkracht en een betere botdichtheid

Krachttraining

De fitnessruimte is voor iedereen die op een sportieve manier aan zijn/haar lichamelijke conditie wil werken. Op de verschillende apparatuur binnen ons centrum kan er gewerkt worden aan de trainingsdoelen.

Verschillende mogelijkheden

Binnen Focus Fit trainen we de kracht onder andere met apparatuur op luchtdruk (Airdynamic). Dit maakt trainen bijzonder aangenaam. De apparaten zijn voor iedereen toegankelijk en is zeer nauwkeurig. Het systeem maakt gebruik van My Fitplan waarmee met behulp van een smart card alle instelling die op de leden van toepassing zijn staan ingesteld. Alle gemaakte herhalingen worden automatisch geteld waardoor je niet te veel of te weinig herhalingen maakt.

Wat train je met Air Dynamic?:

  • Toename spierkracht en versterking van pezen;
  • Verbetering spierbalans en coördinatie;
  • Toename botdichtheid;
  • Verhoging van het vetverbrandingsniveau;
  • Ontspanning.

Naast Airdynamic hebben we losse gewichten en kan er op de traditionele manier getraind worden (zoals onder andere squatten, bankdrukken, lunges, bicep curl) met de MI7Smith. Van dit systeem is ook een app beschikbaar waarin je jouw prestaties en schema’s kunt bijhouden! Tevens is er een zeer uitgebreide database met (kracht) oefeningen en materialen aanwezig in onze Funxtionhoek waarmee kracht getraind kan worden.

Uiteraard wordt de kracht ook getraind in onze groepslessen.

Onze instructeurs maken in overleg met de klant een individueel trainingsschema en met behulp van onze begeleiding wordt het trainingsdoel bereikt.

Richtlijnen

Volgens de nieuwe beweegrichtlijnen zouden volwassenen wekelijks ten minste twee en een half uur matig intensief moeten bewegen en kinderen dagelijks minstens een uur. Ook worden voor beide groepen spier- en botversterkende activiteiten aanbevolen. Dit alles verlaagt het risico op chronische ziekten als diabetes en hart- en vaatziekten, depressieve symptomen en bij ouderen en botbreuken. De Gezondheidsraad adviseert de minister van VWS om te stimuleren dat mensen blijvend meer bewegen en minder stilzitten.