Senioren Fit
Gezellig sporten met leeftijdsgenoten

Senioren Fit

De ervaring leert dat we in het algemeen minder gaan bewegen naarmate we ouder worden. Daar komt bij dat er tegenwoordig minder vrije tijd is dan een aantal jaar geleden. Maar wie nu niet voldoende aandacht besteedt aan het behouden van een goede gezondheid, loopt straks een verhoogd risico op gezondheidsklachten, afname van spierkracht en het poreuzer worden van botten.

De dagelijkse activiteiten willen we zo lang mogelijk zelf blijven doen. Belangrijk is daarbij, hoe vitaler je bent, hoe gemakkelijker het gaat. Bij Focus Fit sport je samen met leeftijdsgenoten. Dit maakt het sporten niet alleen plezieriger, maar ook een sociale activiteit. We werken aan de conditie doormiddel van op cardio gebaseerde oefeningen (hometrainers, loopbanden, crosstrainers, roeitrainers, handbikes). Daarnaast besteden we ook aandacht aan de kracht en ligt de nadruk op functioneel trainen. Dit houdt in oefeningen/trainingen die het doel ondersteunen. Bij de seniorenfit zal het functioneel trainen bestaan uit (kracht bevorderende) oefeningen met bewegingen of handelingen die we in het dagelijkse leven uitvoeren. Dit om de soepelheid van de gewrichten en de kracht te bevorderen. Ook de botdichtheid zal toenemen. De begeleiding wordt uitgevoerd door gecertificeerde trainers).

Regelmatig sporten houdt je niet enkel vitaal, maar helpt tevens je energie op peil te houden. En met een hoger energieniveau houdt je meer tijd over voor overige activiteiten.

Online inschrijven

De komende groepslessen staan gepland op:

  • dinsdag, 20 april om 10:00 - 10:45 uur
  • dinsdag, 27 april om 10:00 - 10:45 uur