Spinning
Op de fiets voor een fitter lichaam

Spinning

Spinning is een groepsles op muziek, waarbij je de weerstand bepaalt door het op of terug draaien van de weerstandsknop. Spinning lijkt erg op Indoor cycling.

Het verschil is dat we met spinning op hartslag trainen met het Polar club systeem. Met je eigen Polar hartslag horloge of bandje met optische hartslag meting fiets je in een bepaalde hartslagzone die bij verschillende oefeningen horen. Jou hartslag (zone) wordt weergegeven op een groot scherm voorin de zaal. De instructeur geeft de juiste oefening en hartslagzone aan waarin gespind moet worden. De lessen worden afgewisseld in intensiteit. Zo zijn er endurance, interval, strenght, en recovery lessen. Tevens is er 1 maal in de zo veel weken race day. Een 2e verschil is dat de trainingen en zo ook de muziek veel gelijkmatiger is dan in de Indoorcycling lessen om zo tijdens een oefening in dezelfde hartslagzone te blijven.

Vrijwel iedereen kan veilig deelnemen aan de spinninglessen. Het grote voordeel van de lessen is de toegankelijkheid. Na verloop van tijd kan iedereen veilig trainen op de verschillende intensiteitsniveaus (ook mensen met medicatie om de hartslag lager te houden). Een goed uithoudingsvermogen wordt ontwikkeld door alle onderdelen van het cardiovasculaire systeem te trainen.

Hoe ziet een spinningles eruit?

We starten de training met het juist instellen van de fiets, waarbij een trainer je graag helpt. Daarna beginnen we met een warming-up op de fiets. Tijdens de training word je gemotiveerd door een gecertificeerde trainer om het uiterste uit jezelf te halen en steeds een stapje verder te gaan. Doormiddel van aan de weerstand knop te draaien bepaal je de weerstand. Neem voor de training comfortabele sportkleding- en schoenen, een flesje water en een handdoek mee. Een fietsbroekje/fietsschoenen met spd kliksysteem kan fijn zijn, maar is geen vereiste!

Wij zijn Polar dealer en verkopen verschillende horloges en hartslagmeters. Wil je hier meer informatie over of wil je een keer een spinningles proberen, vraag naar de mogelijkheden aan de balie.

Let op! Voor de spinninglessen heb je een Polar hartslagmeter of horloge van Polar nodig met optische meting.

Online inschrijven