Fitness
Train je beweeglijkheid, kracht en uithoudingsvermogen

Fitness

De fitnessruimte is voor iedereen die op een sportieve manier aan zijn/haar lichamelijke conditie wil werken. Op de verschillende apparatuur binnen ons centrum kan er gewerkt worden aan de trainingsdoelen.

Cardiofitness
Bij Focus Fit kun je op verschillende manieren Cardio trainen. Naast de groepslessen die wij aanbieden waar je ook cardio traint, kun je in de fitnesszaal gebruik maken van hometrainers, crosstrainers, roeitrainers, arc-trainer, handbike, loopbanden, lateraaltrainer en Funxtion om het uithoudingsvermogen op te bouwen/te verbeteren en vet te verbranden.

Wat is cardiofitness?
Cardio is (binnen fitness) een afkorting voor cardiovasculaire training. Hiermee wordt simpelweg iedere vorm van beweging bedoeld die verhoogde inspanning vereist van het hart en vaatstelsel. Bij krachttraining doe je kortdurende oefeningen die vooral je spierkracht verbeteren. De handeling is zwaarder dan bij cardio. Bij cardiofitness doe je langdurig een lichte oefening en je traint daarmee je uithoudingsvermogen. Dit maakt cardiofitness uitermate geschikt voor het uithoudingsvermogen te trainen en af te vallen.

Krachttraining
Binnen Focus Fit trainen we de kracht onder andere met apparatuur op luchtdruk (Airdynamic). Dit maakt trainen bijzonder aangenaam. De apparaten zijn voor iedereen toegankelijk en is zeer nauwkeurig. Het systeem maakt gebruik van My Fitplan waarmee met behulp van een smart card alle instelling die op de leden van toepassing zijn staan ingesteld. Alle gemaakte herhalingen worden automatisch geteld waardoor je niet te veel of te weinig herhalingen maakt.

Naast Airdynamic hebben we losse gewichten en kan er op de traditionele manier getraind worden (zoals onder andere squatten, bankdrukken, lunges, bicep curl) met de MI7Smith. Van dit systeem is ook een app beschikbaar waarin je jouw prestaties en schema’s kunt bijhouden! Tevens is er een zeer uitgebreide database met (kracht) oefeningen en materialen aanwezig in onze Funxtionhoek waarmee kracht getraind kan worden.

Online inschrijven